Pågang næringshage

Aktuelt

Følg hva som skjer i og rundt næringshagen.

 

Først gang dette kurset holdes på Sørlandet

Risør er stedet når Morten P. Røvik tar med seg dagskurset «Getting Things Done» til Sørlandet. Bak det hele står Anna Stina Næss, som gjennom sitt firma Kultnæss Konsulent er vertskap.

For i en hverdag hvor kravene til effektivitet stiger, kan det være lurt å kunne de riktige triksene.

Det handler om hvordan man får en bedre arbeidsflyt, og dermed også blir mer effektiv uten å stresse. Og Anna Stina Næss har førsthånd kunnskap om kurset.

– Jeg var på «Getting Things Done» for fem år siden. Etterpå lurte jeg på hvordan jeg fikk ting gjort før jeg gikk kurset. Nå er dette små verktøy jeg bruker hver dag, sier Næss.

Her er en lenke til arrangementet på Facebook hvor du finner mer informasjon om kurs og påmelding

Effektivt for alle

– Det er et stort press på små og store både hjemme og på arbeidsplassen. Kurset lærte meg blant annet å ha respekt for en god arbeidsflyt og for pauser. Det man ikke får gjort, må man legge vekk. Alt for å redusere stress og gjøre deg mer effektiv.

Næss håper næringslivet og det offentlige i regionen kjenner sin besøkelsestid. Hun har i tillegg fått med Sørlandsporten Næringshage som medarrangør for å nå ut til enda flere.

– Dette passer godt for oss, da vi har fått henvendelser fra bedrifter i vårt næringshageprogram om at de etterlyser kurs som dette. Vi har sendt ut invitasjon til en rekke bedrifter, og for målbedriftene våre er det mulig å delta til redusert pris, forteller Iselinn Kongsten i Sørlandsporten Næringshage.

Kjent kapasitet

Kurset holdes 14. juni, men Næss håper folk melder seg på tidlig. For det er ikke hvem som helst som foreleser.

– Røvik har en fast spalte i Aftenposten om emnet, så det er en gave å få ham til Risør. Vanligvis må man til Oslo for å delta på disse kursene. Det at han kommer hit skyldes av Kultnæss Konsulent har skrevet en samarbeidsavtale om kurs på Sørlandet, og vi begynner i Risør.

For det er ingen selvfølge at en aktør på Sørlandet skal få en slik avtale.

– Jeg er litt stolt av å få holde åpne kurs med Røvik. Det er Hovedorganisasjonen Virke, Den Norske Dataforening og meg som har en slik avtale med ham. Så det er litt stas.

Begrenset med plasser

De første påmeldingene er allerede på plass, men man må ha minimum 15 for at kurset blir gjennomført. På den annen side setter man et tak på 25 deltakere.

– Dette er fordi det skal være høyt læringsutbytte for de som er med. Og skal sies at dette er ikke noe billig kurs, men samtidig er det mye å spare på å være mer effektiv. Dessuten er en utstyrspakke med bok og materiell inkludert.

Hva er så Anna Stinas beste tips for enkelt å få en litt mer effektiv hverdag?

– Om du blir avbrutt så tenk på dette: Er det du blir avbrutt med viktigere enn det du blir avbrutt fra? Og om du skal svare på noe, tar det to minutter eller mindre så gjør det. Tar det mer tid så sett det heller inn i et system for å gjøre det senere.

Ida Monrad Haugen