Pågang næringshage

Kurs og arrangementer

Back to All Events

Frokostmøte: Patentering av digital innovasjon

  • Sørlandsporten Næringshage 7 Prestegata Risør, Aust-Agder, 4950 Norway (map)

På dette frokostmøtet vil du lære mer om hvordan man kan sikre rettigheter til blant annet apper og programvare.
 
IKT-området er i rask utvikling, og veksten i meddelte patenter innenfor fagområdet er stor.
For å kunne få en patentrettighet er det visse krav som stilles; oppfinnelsen på være ny, den må skille seg vesentlig fra kjent teknologi innen samme teknologiområde, den må ha teknisk karakter og effekt, og den må være reproduserbar.
Et dataprogram (for eksempel kildekode) er i seg selv ikke patenterbart, men et dataprogram som implementerer eller modellerer en patenterbar oppfinnelse så som en fremgangsmåte eller et system, kan patenteres.
 
Det er også viktig å tenke på designregistrering når man produserer programvarer og apper. En designregistrering gir deg enerett til utseende og formen på et produkt, og er en rimelig og effektiv måte å beskytte din digitale innovasjon på.
  
Sentrale tema:
Hva kreves for å patentere et dataprogram
Hvorfor designregistrere din digitale innovasjon
Beskytt varemerket du ønsker på produktet ditt

Arrangementet er gratis. Det er streamet, og er et samarbeid med Patentstyret.

Meld deg på her